espa

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ-Επιμορφωτικές συναντήσεις για γονείς

Posted в Νέα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ-Επιμορφωτικές συναντήσεις για γονείς

Το σχολείο μας διοργανώνει επιμορφωτικές συναντήσεις για γονείς μαθητών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού με θέμα το σχολικό εκφοβισμό, την επιθετικότητα και τους τρόπους διαχείρισης θυμού.

poster_no bullying

 

Παρουσίαση των ομιλητών

 

Δρ. Γεώργιος Λυράκος

Georgios Lyrakos

 

 

 

 

 

Ο Γεώργιος Λυράκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Νοσηλευτική της Αθήνας και στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη διαχείριση του πόνου (Ιατρική Ψυχολογία) από τη  Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων και είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στην Ψυχολογία Υγείας. Εργάζεται στο Γ.Ν. Νίκαιας από το 1998 και είναι Επιστημονικός Συνεργάτης και της Μονάδας Πόνου της Β Πανεπιστημιακής Σχολής Αναισθησιολογίας του ΕΚΠΑ από το 2009. Έχει μετεκπαιδευτεί στη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στις πολιτικές υγείας στην Π.Ο.Υ. (Δανία), στο CISM(διαχείριση κρίσεων) στη Βαλτιμόρη (ΗΠΑ)και στην γηριατροψυχιατρική στη Γενεύη. Διδάσκει στο ΑΤΕΙ Αθήνας, και σε μεταπτυχιακά προγράμματα στη Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και στην Ιατρική σχολή Ιωαννίνων, ενώ από το 2013 διατελεί  ProgramDirector στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα HealthPsychologyστο CityU-CardiffMU. Έχει συγγράψει πλήθος ερευνητικών άρθρων, καθώς και κεφάλαια σε βιβλία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και έχει παρουσιάσει ένα πλήθος εργασιών και σεμιναρίων σε διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια με θέμα την ψυχομετρία, την ποιότητα ζωής, την αισιοδοξία, το άγχος, την κατάθλιψη και το στρες και την ψυχολογία υγείας.

 

Κατερίνα Στρουμπούλη

Katerina Stroumpouli

 

 

 

 

 

Η Κατερίνα Στρουμπούλη είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς, με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Art) πάνω στην Ανάπτυξη και Ψυχική Υγεία Βρεφών και Νηπίων, από το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου (University of East London). Εκπόνησε πτυχιακή με θέμα «Στρες και Εγκέφαλος» υπό την επίβλεψη της Δρ Λίζας Βάρβογλη, με την οποία έχει επίσης συνεργαστεί σε παρουσιάσεις, πανελλήνια συνέδρια, στο ερευνητικό πρόγραμμα Seismos On Line (SOL) με θέμα «Καταστροφές-Αντιδράσεις Στρες και Παρεμβάσεις Διαχείρισής του», καθώς και στη συγγραφή των βιβλίων ψυχολογίας Τι συμβαίνει στο παιδί και Η νευροψυχολογία του στρες στην καθημερινή ζωή. Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί βιβλίο της με τίτλο «Ξε-γελάστε το στρες»- Πρακτικός οδηγός.