espa

Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!

Posted в Δράσεις, Δράσεις στην αρχική

Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο!

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Το σχολείο μας είναι και φέτος επίσημος υποστηρικτής του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και των δράσεων ενημέρωσης των παιδιών σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Στα ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning που συμμετέχουμε, είναι βασική προϋπόθεση να ενημερώσουμε τα παιδιά για τους κινδύνους του διαδικτύου και για τη σπουδαιότητα ασφαλούς πλοήγησης και ορθής χρήσης των ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών.

Safer Internet Day 2024

Στις 6 Φεβρουαρίου 2024 ο καθηγητής Πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Κώστας Δερβένης, αφιέρωσε την ώρα του μαθήματος Πληροφορικής για να μιλήσει στα παιδιά για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Στις 7 Φεβρουαρίου οι μαθητές των Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων συμμετείχαν σε διαδικτυακή ενημέρωση για μαθητές που υλοποιήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους.

 

Εργασίες μαθητών μας με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Οι μαθητές των Α΄ και Δ΄ τάξεων στο πλαίσιο του eTwinning έργου “Υπερασπιστές Δικαιωμάτων” δημιούργησαν ένα online παιχνίδι γνώσεων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Παίξτε κι εσείς:

https://kahoot.it/challenge/?quiz-id=c80fdcc4-9570-4631-88b0-c848fa4b249d&single-player=true

Οι μαθητές της Β΄ τάξης στο πλαίσιο του eTwinning έργου “Ο Φιλόσαυρος” δημιούργησαν ένα βίντεο με συμβουλές ασφαλούς πλοήγησης.

Το ταξίδι δε σταματάει εδώ! Συνεχίζουμε σταθερά… όλοι μαζί… για ένα καλύτερο διαδίκτυο!