espa

Πρόγραμμα Ομίλων 2015-2016

Posted в Νέα, Χωρίς κατηγορία

Πρόγραμμα Ομίλων 2015-2016

Learning-Tree-Colour-high-res

Στο σχολείο μας, από το Νοέμβριο, μπαίνει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Ομίλων για τους μαθητές του Δημοτικού. Πρόκειται για διαθεματικά projects εργασίας και συνεργασίας ανάμεσα σε μαθητές διαφορετικών τάξεων και ηλικιών.

Τα παιδιά κλήθηκαν να αποφασίσουν και έχουν ήδη επιλέξει σε ποιον από τους ομίλους θέλουν να συμμετέχουν. Κάθε Παρασκευή λοιπόν, θα συναντιούνται με τους συμμαθητές τους από τις άλλες τάξεις και θα εργάζονται μαζί με τον υπεύθυνο του Ομίλου στο αντίστοιχο θέμα.

Τα Προγράμματα Ομίλων για το σχολικό έτος 2015-2016 είναι τα εξής:

Όμιλος ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Τίτλος προγράμματος: “Από τη μέλισσα, στο μέλι!”

Στόχος του ομίλου είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τις μέλισσες σαν μια οργανωμένη κοινωνία, να μάθουν για τη ζωή, τις συνήθειές τους και τους κινδύνους που τις απειλούν. επίσης, να γνωρίσουν τη μεγάλη αξία του μελιού και τη σημασία του στη διατροφή του ανθρώπου.

Υπεύθυνη ομίλου: Άννα Τσαγγαρινού

 

Όμιλος ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Τίτλος προγράμματος: “Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν η επιστήμη!”

Στον όμιλο αυτό  τα παιδιά θα γνωρίσουν τις πρώτες επινοήσεις του ανθρώπου και σημαντικές εφευρέσεις. Θα δουν πώς ο άνθρωπος παρατηρώντας το φυσικό κόσμο απέκτησε γνώσεις και τις αξιοποίησε για να διευκολύνει και να βελτιώσει την καθημερινή του ζωή.

Υπεύθυνοι ομίλου: Ειρήνη Τσαγγαρινού – Νίκος Ξενάκης

 

Όμιλος ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Τίτλος προγράμματος: “Θάλασσα, θαλασσάκι μου!”

Ο όμιλος αυτός έχει στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές την αξία και τον καθοριστικό ρόλο της θάλασσας στη ζωή του ανθρώπου, να ανακαλύψουν “θησαυρούς και μυστικά” της αλλά και να προβληματιστούν σχετικά με θέματα που την αφορούν ώστε να διαμορφώσουν υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντί της.

Υπεύθυνη ομίλου: Αθηνά Ασαριώτη

 

Όμιλος ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Τίτλος προγράμματος: ” Ευ αγωνίζεσθαι. Αθλητισμός κι Ολυμπισμός!”

Στόχος του ομίλου είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Να μυηθούν στις αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού, να γνωρίσουν μη διαδεδομένα ολυμπιακά αθλήματα και να αναπτύξουν υγιή σχέση συνεργασίας κατανοώντας την έννοια της “ευγενούς άμιλλας”.

Υπεύθυνη ομίλου: Αθηνά Γέραλη-Μόσχου

 

Όμιλος ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τίτλος προγράμματος: “Δόσεις… παράδοσης!”

Στον όμιλο αυτό τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την πλούσια παράδοση της πατρίδας μας, “ταξιδεύοντας” από τόπο σε τόπο και γνωρίζοντας τα έθιμα, τους παραδοσιακούς χορούς, τα δημοτικά τραγούδια, τις φορεσιές, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τα λαϊκά μουσικά όργανα διαφόρων περιοχών.  Θα εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές και θα κατανοήσουν τις μεταβολές της παράδοσης στο χώρο και στο χρόνο.

Υπεύθυνη ομίλου: Κατερίνα Γέραλη-Μόσχου