espa

eTwinning – O φιλόσαυρος

Posted в Δράσεις

eTwinning – O φιλόσαυρος
Μία νέα συνεργασία ξεκίνησε για το σχολείο μας λίγο πριν την εκπνοή του 2023.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας συνεργάζονται με τους μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κωνσταντινουπόλεως Λευκωσίας Κύπρου και της Β΄ τάξης του Ελληνικού σχολείο Dortmund Γερμανίας στο eTwinning έργο “Ο φιλόσαυρος”.
 
Στην ανάρτηση αυτή θα δημοσιεύουμε την πορεία εξέλιξης των δράσεων που θα κάνουμε με τα παιδιά. Η ανάρτηση θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, οπότε… μείνετε συντονισμένοι!
 
ΔΡΑΣΗ 1
Πρώτη μας δράση ήταν η δημιουργία ενός ψηφιακού διαδραστικού χάρτη όπου τοποθετήσαμε τα σχολεία μας για να γνωριστούμε καλύτερα! Ύστερα αναθέσαμε η μία ομάδα στην άλλη αποστολές για να γνωρίσουμε πιο καλά ο ένας τον τόπο του άλλου και να βάλουμε το λιθαράκι μας αλλάζοντας το τοπίο. Δείτε το τελικό παραγόμενο της δράση στον ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή που ακολουθεί: 
 
 
Μία δραστηριότητα που ευχαριστηθήκαμε πολύ στο πλαίσιο γνωριμίας του κάθε τόπου… ήταν η μέτρηση με παπάκια! Συνδυάζοντας το eTwinning με τη Μελέτη Περιβάλλοντος και τα Μαθηματικά, μελετήσαμε τον χάρτη της Ευρώπης, εντοπίσαμε τις χώρες μας και τις αντιστοιχίσαμε με τις σημαίες και τέλος μετρήσαμε την απόσταση της μιας χώρας από την άλλη με… πλαστικά παπάκια!
 

Warna-warni Retro Ilustratif Brainstorming Presentasi by athinaasarioti

 
 
ΔΡΑΣΗ 2
Λίγο πριν κλείσουμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων δημιουργήσαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους νέους μας φίλους, γράψαμε ευχές και τις στείλαμε με το ταχυδρομείο! Πόση χαρά νιώσαμε όταν παραλάβαμε τις κάρτες των φίλων μας!
Δείτε το τελικό παραγόμενο στην παρουσίαση που ακολουθεί:

Wishlist Christmas Presentation in Cream Red Scrapbook Style by athinaasarioti

ΔΡΑΣΗ 3

Δε νοείται πρόγραμμα eTwinning  χωρίς δράση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η δράση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού τα παιδιά επικοινωνούν και συνεργάζονται μέσω διαδικτύου. Δείτε τις εργασίες μας στο πλαίσιο της τρίτης δράσης στην παρουσίαση που ακολουθεί:

Grey and White Creative Scrapbook Project Presentation by athinaasarioti

ΔΡΑΣΗ 4

Ο φιλόσαυρός μας!

Ένας ξεχωριστός κόσμος από παραμύθια ζωντανεύει στην φαντασία των παιδιών! Εμπνευσμένοι από τον μαγικό κόσμο του “Καρπουζοδεινόσαυρου” (παραμύθι του Χριστόφορου Χριστοφόρου) και αφού είχαν προηγηθεί δράσεις για αυτόν , δημιουργήσαμε τον δικό μας φιλόσαυρο, έναν ιδιαίτερο φίλο που μας συντροφεύει σε κάθε περιπέτεια! Είναι ένας δεινόσαυρος γεμάτος από αινίγματα, περίεργα ταξίδια και φανταστικές ιστορίες. Μας έχει μάθει να ονειρευόμαστε και να εξερευνούμε τον κόσμο γύρω μας με περιέργεια και θαυμασμό. Με τον δικό μας φιλόσαυρο, οι περιπέτειες γίνονται πιο συναρπαστικές και η φαντασία μας απεριόριστη!

 

ΓΙΟΡΤΗ ΦΙΛΙΑΣ

Την ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού διοργανώσαμε μία διαδικτυακή γιορτή φιλίας! Με μεγάλη προσοχή και αγάπη, δημιουργήσαμε  ένα πλούσιο πρόγραμμα για να ενώσουμε τις καρδιές μας και να μοιραστούμε τη χαρά της φιλίας. Πέρα από τον εορτασμό της φιλίας, θελήσαμε να στείλουμε ένα σαφές και αποφασιστικό μήνυμα κατά της σχολικής βίας, προάγοντας έτσι την αλληλεγγύη και την αμοιβαία συνεργασία. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε  ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη και σεβασμό. Μέσα από δραστηριότητες, παιχνίδια και δημιουργικές προσπάθειες, αφήσαμε ανεξίτηλο αποτύπωμα, ενθαρρύνοντας την ανοικτή και αγαθή συνύπαρξη. Το μήνυμά μας είναι σαφές και ισχυρό: στον κόσμο της φιλίας, δεν υπάρχει χώρος για βία και αποκλεισμό.

Γιορτή φιλίας! by athinaasarioti 

Ο ΚΑΛΟΣΑΥΡΟΣ

Beige Watercolor Project Presentation by athinaasarioti 

 

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…

 

ΗΧΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ European School Radio

Δείτε και ακούστε το μήνυμά μας στην πλατφόρμα του European School Radio: https://europeanschoolradio.eu/el/episode/10459 

ή ακούστε το στο βίντεο που ακολουθεί:

[Original size] [Original size] by athinaasarioti 

 

Εξερευνώντας τον Κόσμο των STEM με Παιχνίδια και Gamification αφού τελειώσαμε το συνεργατικό παραμύθι!

Ο Φιλόσαυρος συνοδεύει τη δημιουργικότητα και την ανακάλυψη μέσω παιχνιδιών στην τεχνολογία και την εκπαίδευση! Με τη βοήθειά του, οι μαθητές ανακαλύπτουν τον κόσμο των STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) μέσω διαδραστικών παιχνιδιών. Με by athinaasarioti 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΟΣΑΥΡΟΙ

Το συνεργατικό μας παραμύθι ολοκληρώθηκε και με μεγάλη χαρά σας το παρουσιάζουμε!

 

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΣΕ ΚΟΜΙΚ 

Book titled 'untitled'Read this book made on StoryJumper

 

Κάπου εδώ το πρόγραμμά μας έφτασε στο τέλος του… Στην τελετή βράβευσης που διοργανώσαμε τα παιδιά πήραν τιμητικές βεβαιώσεις συμμετοχής για τη συνεισφορά τους στο πρόγραμμα eTwinning “Ο Φιλόσαυρος”.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία  και το σχολείο μας που πάντα υποστηρίζει και διευκολύνει τη διεξαγωγή των προγραμμάτων.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Και εις άλλα!